Arjen van der Linden (november 2013)

arjen foto NB 5

Kunstenaar, dichter, drummer en docent Arjen van der Linden opende op zondag 24 november een nieuwe serie van de Amersfoortse Preek van de Leek.
De veelzijdige kunstenaar maakte de toehoorders deelgenoot van zijn zoektocht naar ‘talent’. Gebruiken wij eigenlijk onze eigen talenten wel? En hoe helpen wij bijvoorbeeld jongeren om hun talenten te ontdekken en ze te gebruiken?

Ondersteund door zijn eigen band ‘Coverstory’ en omlijst met gedichten van eigen hand werd het een preek waar de krant juichend over schreef:
“Jazeker, niet alleen Amerikaanse kerken kunnen swingen. Het publiek tijdens de Preek van de Leek van zondag 24 november in de St. Franciscus Xaveriuskerk klimt bijna op de banken”. Met een eigen vertolking van nummers als ‘Windows of hope’ van Oleta Adams en ‘Soulman’ van Think kregen van der Linden en zijn band de aanwezigen uit de kerkbanken voor een swingend feestje.

De tekst van de preek is helaas niet beschikbaar. De foto’s van Cees Wouda geven een mooie sfeerimpressie van deze eerste Preek van de Leek 2013/2014.

De volgende preken in het nieuwe jaar worden gehouden op 2 februari, 2 maart en 6 april.

Fijne feestdagen!
De organisatoren van Preek van Leek 033 wensen iedereen fijne, warme en vrolijke feestdagen en voor straks een mooi begin van het nieuwe jaar. Een jaar waarin we u weer hopen te verrassen met mooie, persoonlijke verhalen van bijzondere Amersfoorters.

Ruth Gorissen, Jos van Oord, Wiena Bakker en Gerard van der Klis

Preek van de Leek - foto Cees Wouda (5 van 8) Preek van de Leek - foto Cees Wouda (4 van 8) Preek van de Leek - foto Cees Wouda (3 van 8) Preek van de Leek - foto Cees Wouda (2 van 8) Preek van de Leek - foto Cees Wouda (1 van 8) Preek van de Leek - foto Cees Wouda (8 van 8) Preek van de Leek - foto Cees Wouda (7 van 8) Preek van de Leek - foto Cees Wouda (6 van 8)

Plaats een reactie