wat is het?

Voor de Amersfoortse Preek van de Leek, worden meer of minder bekende mensen, al dan niet uit Amersfoort, uitgedaagd om de kansel te beklimmen. Niet om een lezing te houden, maar om voor één keer de beproefde vorm van een kerkdienst te volgen en daar zowel met tekst als muziek een eigen invulling aan te geven. Het resultaat: boeiende, openhartige en vaak verrassende verhalen ingebed in een traditionele liturgie. Lekenprekers verbinden belangrijke maatschappelijke of individuele thema’s met een Bijbelverhaal.

Een proef in november 2012 bleek succesvol. Bas Westerweel roerde de 120 aanwezigen met zijn verhaal. Hierop trokken de initiatiefnemers Jos van Oord en Ruth Gorissen de conclusie dat er in Amersfoort voldoende animo is voor het initiatief dat in Amsterdam al vijf jaar kan rekenen op grote bezoekersaantallen. Zij nodigden de Amersfoortse theologen Wiena Bakker en Gerard van der Klis uit om de lekenprekers inhoudelijk te ondersteunen.

Als u tijdig per mail wilt worden geïnformeerd over de nieuwe preken, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief. Dat kan door een bericht te sturen aan pvdl033@ruthgorissen.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s