Onze stad, houd van haar!

Op zondag 28 januari verzorgt columnist en brugwachter Joop de Keijzer de 22e Preek van de Leek met als motto ‘Onze stad, houd van haar!’

Joop de Keijzer, onlangs 70 jaar geworden, kun je gerust een ‘bekende Amersfoorter’ noemen. Want wie kent niet de altijd goedlachse brugwachter en ‘stukkiesschrijver’ van de Stad Amersfoort? De man met wie je niet in het café kunt zitten zonder dat hij voortdurend wordt begroet?

Waar zijn preek over gaat?

Diepe liefde

Zijn hartstochtelijke liefde voor Amersfoort gaat diep. Waar hij kan, draagt hij zijn steentje bij aan het aantrekkelijk houden van onze stad; een plek waar het goed wonen en toeven is. Waarin mensen, jong en oud, op een hartelijke manier met elkaar omgaan. Een oude profetische belofte over Jeruzalem, over de mensen die met hun vrolijkheid de pleinen bevolken, vormt de kapstok voor zijn verhaal.

Vrolijke brugwachter

Als brugwachter geeft hij ’s zomers een warm welkom aan passanten die de Eemhaven binnenvaren. Fietsend door Amersfoort en zittend op terrassen, doet hij inspiratie op voor zijn wekelijkse column in De Stad Amersfoort. Voor EVA Mediagroep, de lokale televisiezender, maakt hij regelmatig programma’s. Altijd over Amersfoort. Zijn stad waar hij al zijn hele leven in het Soesterkwartier woont.

Passie en mooie muziek

Als het aan Joop ligt, krijgen kerken en kerkgebouwen een bredere maatschappelijke en culturele rol dan traditioneel het geval is. Puttend uit zijn eigen katholieke achtergrond denkt hij na over creatieve initiatieven. Daarover en over zijn passie voor de stad vertelt Joop de Keijzer in zijn Preek van de Leek. Het wordt een dienst met mooie muziek van leerlingen van Zangstudio Amersfoort onder leiding van Lucette Snellenburg en singer-songwriter Bas Bons.

 

De Preek van de Leek begint als altijd om 16.00 uur in de St. Franciscus Xaveriuskerk aan ’t Zand 31 in Amersfoort en is vrij toegankelijk. En ook dit keer is er gelegenheid om na afloop met een drankje nog even na te praten.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s